52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK)

Már alig több, mint 200 nap van az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) kezdetéig.
Módosítva: 2020. február 17.

A kongresszus a hívő ember életében ritka, talán egyszeri alkalom hogy ilyen nagy közösségben ünnepelje az Eucharisztiát, és alkalma legyen ezzel is megvallani katolikus hitét. A szervezők és a bíboros-érsek atya kérésére február folyamán minden plébánián hirdetések, tájékoztatók hangzanak el az eseményről.

A programok szeptember 13-án vasárnap az ünnepélyes első áldozásra is alkalmat adó nyitó misével kezdődnek. Az egész heti események, köztük a szeptember 19-i a Kossuth téri szentmisét és körmenetet követően a szeptember 20-án vasárnap a Hősök terén tartandó záró misével érnek véget.

Biztonsági okokból az ingyenes rendezvényekre is „jegy” igénylés szükséges, amihez először regisztrálni kell. A programokról és egyéb tudnivalókról az esemény honlapján tájékozódhatunk és a regisztráció is itt végezhető el, amihez email cím is szükséges.

Az egy közösségből regisztrálók csoportokat alkothatnak, hogy tudják segíteni a folyamatot, így a plébániánk is létrehozott csoportot. A csoport vezetője Hermann Benedek. A csoporthoz a regisztrációt követően lehet csatlakozni, az IEC-A3Q5 kód megadásával.

Plébániánkon a mostani ismertetőt követően, néhányan segítenek számítógéppel is a regisztrációban a hittanteremben azoknak, akik igénylik. (EMAIL cím, szig. szám szükséges!) De a bátrabbak és jártasabbak maguk is megtehetik ezt. A honlap elérése: nek2020.hu (vagy iec2020.hu Az IEC az angol rövidítése a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak)

Szállásfelajánlás

A sok határon túli magyar és külföldi vendég részére szállások felajánlását is kérik a szervezők azoktól, akiknek lehetőségük van rá.

Aki a Kongresszus idejére Budapesten vagy a környékén ún. közösségi vagy családi szállást szeretne felajánlani, kérjük, hogy olvassa végig tájékoztatónkat, majd az alábbi űrlapokat kitöltve jelezze felajánlását:
Családi szálláshely felajánlása IDE KATTINTVA (vagy szállás felajánlás PDF nyomtatvány)

Kérdés esetén az egyhaziszallas@iec2020.hu e-mail címre írjanak, vagy a +36/20/262-69-89-es telefonszámon kaphatnak felvilágosítást

Az elmondottak elolvashatók a hirdetmények között és a honlapunkon is.

A honlapon, vagy szóban meg nem válaszolt kérdéseket a plebania.nek@freemail.hu email címre is lehet küldeni.

NEK regisztrációs útmutató (PDF)

Jelentkezési és Részvételi Tájékoztató
Program napi bontásban
Regisztráció (Ha nem magyar nyelven jelenne meg, a jobb felső sarokban lehet átállítani.)

A szentmise hirdetései
Kapcsolat

Békásmegyer-Ófalui Szent József
Plébánia

Plébániai iroda: 1038 Budapest, Templom utca 18.
Hivatali órák:
Hétfő: 10:00–12:00
Kedd: 14:00–18:00
Péntek: 14:00–18:00
Telefon: +36 1 454 0571
E-mail: bekaspleb@communio.hu
Kórházlelkészség (éjjel-nappal hívható):
+36 1 213 9620

Írjon nekünk!