December 2-8.

December 2-án reggel 6-kor igeliturgia lesz templomunkban.

A Karitász javára való gyűjtés eredménye 152 260Ft volt. Köszönjük Testvéreink nagylelkű adományát.

December 5-én este ½ 7-kor Felnőtthittan lesz a plébánián.

Az Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma, a Missziós Kereszt december 5-én délután érkezik a Kövi Szűz Mária templomba és 8-a délutánig ott is marad. Szeretettel hívják és várják az esperesi kerületben lévő egyházközségeket is! Programok a hirdetőtáblán és szórólapokon található.

A Boldog Salamon Kör szeretettel meghív mindenkit december 5-én, csütörtökön 17 órára a Szent József Házba Jámborné Balog Tünde textilművész kiállítására, melyet Garami Gréta művészettörténész nyit meg. A kiállítás december 19-ig hétköznaponként 14-18 óra között ingyenesen látogatható. A megnyitóra mindenkit szeretettel várunk!

Faragó Imre Életcserepek című regényét mutatja be a szerző december 7-én, szombaton, 19 órai kezdettel a Szent József Ház Wrabel-termében. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

December 8-án érkezik a Mikulás a ½ 10 órai szentmisére.

Czakó Gábor legújabb könyvét Csorba Béla, az újvidéki egyetem nyugalmazott nyelvész tanára mutatja be december 9-én, hétfőn 18 órakor a Szent József Házban. A könyvbemutatóra mindenkit szeretettel várunk!

December 14-én, szombaton 17 órától Adventi Koszorú címmel immár 18. alkalommal szervezi meg a Boldog Salamon Kör szokásos karácsonyi vásárát a Szent József Házban, melyen kézművesek, vásárosok, könyvárusok kínálják portékáikat. Fellép a Kincső Néptáncegyüttes, színpadra lépnek a hittanosaink, majd helyi lakosok ófalusi betlehemeset adnak elő. A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Új Ember újság és Adoremus kapható, a jövő évi asztali-, fali- és zsebnaptár pedig rendelhető a sekrestyében. Gábor atya emlékmiséjéről készült Magyar Kurír cikk a mostani Új Emberben olvasható. Az ebből készült album megtekinthető a sekrestyében és a Szent József házban.

A Karitász Csoport idén is megszervezi a szegények karácsonya gyűjtést. A befolyt összegből egyházközségünk a nehéz helyzetben élőkön szeretne segíteni. Az adományokat a templom bejáratánál lévő gyűjtődobozba kérjük elhelyezni. Előre is köszönjük.

Az „Összetartozásunk ajándékai” a határon túli magyar gyermekotthonoknak, iskoláknak és óvodáknak javára gyűjtünk tartós élelmiszert (olaj, tészta, konzerv, kakaópor, stb.) tartós édességet, tisztálkodási szereket (szappan, fogkrém), jó állapotú játékokat és mesekönyveket.

Közeledik az év vége, mikor is egyházi hozzájárulásunkkal támogathatjuk plébániánk, templomunk kiadásait.

A szentmise hirdetései
Kapcsolat

Békásmegyer-Ófalui Szent József
Plébánia

Plébániai iroda: 1038 Budapest, Templom utca 18.
Hivatali órák:
Hétfő: 10:00–12:00
Kedd: 14:00–18:00
Péntek: 14:00–18:00
Telefon: +36 1 454 0571
E-mail: bekaspleb@communio.hu
Kórházlelkészség (éjjel-nappal hívható):
+36 1 213 9620

Szent József Plébánia számlaszáma:
OTP 11703006 – 20040187